До комплексу входять:
f60 Скумбрія
f06 Ячмінне борошно
f27 Телятина
f47 Часник
f40 Тунець
f40 Тріска
fx29 Суміш цитрусових (лайм, лимон, апельсин, мандарин)
f26 Свинина
f09 Рис
f04 Пшеничне борошно
f25 Помідор
f41 Лосось
f83 Курятина
f229 Каштан солодкий (їстивний)
f35 Картопля
f93 Какао (шоколад)
f45 Дріжджова випічка
f11 Гречка
f81 Голандський сир
f13 Арахіс
Визначення
Харчова панель містить 20 алергенів:
- гречка;
- арахіс;
- какао;
- голландський сир;
- помідор;
- картопля;
- скумбрія;
- тунець;
- тріска;
- лосось;
- свинина;
- курятина;
- яловичина;
- суміш цитрусових (лимон, апельсин, мандарин, лайм);
- дріжджова випічка;
- пшеничне борошно;
- ячмінне борошно;
- рис;
- часник;
- каштан їстівний.
Алергія - це реакція гіперчутливості імунної системи на зазвичай нешкідливі речовини, які потрапляють до організму або контактують із ним. Згодом організм під час контакту з такими речовинами починає виробляти власні антитіла — особливі білки, що продукуються імунною системою.
Її основними симптомами є:
- чхання,
- свербіж шкіри,
- сльозотеча,
- почервоніння,
- закладеність носу.
Можливі також: підвищення температури, нудота, блювання, діарея або біль у шлунку, нетипові реакції після укусів комах, набряк та анафілактичний шок.
Факторами ризику виникнення алергічної реакції є:
- спадковість,
- дитячий вік (діти більш схильні до появи алергічних реакцій – це пов’язано з певною незрілістю дитячого організму, зокрема, травної чи імунної систем),
- наявність випадків алергії в минулому,
- періоди гормональних змін в організмі (наприклад, вагітність),
- психосоматичні причини алергії,
- хронічні захворювання (особливо ШКТ).
Серед харчових алергенів найчастіше спричиняють алергію у населення України - молоко, курячі яйця та горіхи.
Позитивний результат свідчить про: сенсибілізацію до найбільш поширених харчових алергенів; бронхіальну астму, алергічний риніт, алергічний кон'юнктивіт, респіраторний аллергоз, обумовлені сенсибілізацією до інгаляційних алергенів.
Причини негативного результату: відсутність сенсибілізації до харчових алергенів, що входять до складу даного аналізу, обмеження або виключення контакту з алергеном, проведення десенсибілізації.
Коли призначають?
Дане дослідження призначається для: діагностики алергічних захворювань, пов'язаних з сенсибілізацією до інгаляційних алергенів (бронхіальна астма, алергічний риніт і кон'юнктивіт, респіраторний аллергоз), для скринінгового виявлення сенсибілізації до інгаляційних алергенів.
Правила підготовки до аналізу
Кров відбирається натщесерце (через 8-12 год після прийому їжі).
Напередодні рекомендовано виключити жирну їжу, стресові ситуації, прийом алкоголю, паління, прийом ліків, фізичні навантаження та обмежити фізичну активність. Якщо відмінити прийом ліків неможливо, потрібно повідомити про це адміністратора.
В день дослідження допускається вживання невеликої кількості води.
Для грудних дітей перед здачею крові витримати максимально можливу паузу між годуваннями.
Дітей до 5 років перед здачею крові бажано поїти чистою негазованою водою (порціями до 150-200 мл протягом 30 хв).
Повідомити адміністратору ПДОМ/тиждень вагітності/ к-сть плодів (для врахування циклічності гормональних коливань (наприклад, для репродуктивної панелі пренатальної діагностики)).
Примітка! Відбір матеріалу бажано проводити до проведення будь-яких медичних діагностичних маніпуляцій.
Матеріал забору
Венозна кров.
Синоніми
Ціна онлайн -10%
Ціна аналізу
₴ 1,251
₴ 1,390
5 днів на виконання
Ціна онлайн -10%
₴ 1,251
5 днів на виконання