Визначення
Пантотенова кислота є незамінною поживною речовиною. Клінічний дефіцит зустрічається рідко, ймовірно тому, що вона доступна з багатьох дієтичних джерел, а також з бактерій товстої кишки. Коли це відбувається, воно характеризується парестезіями та дизестезіями, які називаються «синдромом палаючих ніг».
Основними харчовими джерелами пантотенової кислоти є яєчний жовток, печінка, нирки, броколі та молоко. Значні концентрації пантотенової кислоти також містяться в курці, яловичині, картоплі та цільному зерні. Основним харчовим джерелом пантотенової кислоти є коензим А (КоА). Пантотенова кислота також виробляється бактеріями в товстій кишці.
Правила підготовки до аналізу
Кров відбирається натщесерце (через 8-12 год після прийому їжі).
Напередодні рекомендовано виключити жирну їжу, стресові ситуації, прийом алкоголю, паління, прийом ліків, фізичні навантаження та обмежити фізичну активність. Якщо відмінити прийом ліків неможливо, потрібно повідомити про це адміністратора.
В день дослідження допускається вживання невеликої кількості води.
Для грудних дітей перед здачею крові витримати максимально можливу паузу між годуваннями.
Дітей до 5 років перед здачею крові бажано поїти чистою негазованою водою (порціями до 150-200 мл протягом 30 хв).
Повідомити адміністратору ПДОМ/тиждень вагітності/ к-сть плодів (для врахування циклічності гормональних коливань (наприклад, для репродуктивної панелі пренатальної діагностики)).
Примітка! Відбір матеріалу бажано проводити до проведення будь-яких медичних діагностичних маніпуляцій.
Матеріал забору
Венозна кров.
Синоніми
₴ 4,190.00
16 днів на виконання
₴ 4,190.00